viernes, 4 de diciembre de 2009

Elements de paper

Quin concepte tenim del paper? Quines característiques ens passen pel cap quan pensem en el paper com a material?
Segons el diccionari, la seva definició és: Fulla fina feta amb pasta de fibres vegetal obtinguda de la fusta, la palla, etc. mòlta, blanquejada i destil·lada en aigua, que es deixa asecar i endurir per processos especials.
Per tant, com tots pensem el paper té unes propietats de fragilitat, poca duresa, flexible, plegable,…
Totes aquestes característiques en conjunt ens defineixen “paper” però, no totes són característiques bones quan amb ell volem crear elements funcionals. Per a moltes persones pot ser inversemblant el fet que es puguin dissenyar mobles amb un únic material: el paper. O d’altres pensar que amb la seva fragilitat pugui arribar a tenir prou resistència per a suportar pesos però per demostrar que és possible només cal pensar en les bosses de paper que el donen en algunes botigues quan vas a comprar. Un exemple, les bosses de paper, les típiques que donen als supermercats americans i que segur que les hem vist en les pel·lícules des de ja fa molts anys enrere.



També està clar que la seva resistència té un límit i que les bosses són més gruixudes que un full, però de moment ja hem vist un exemple on una qualitat, a primera vista dolenta, se li pot treure bon profit si l’element està ben pensat.

Dins la familia del paper també trobem el cartró. Li podriem dir que és el germà gran de paper. Les seves qualitats són més fortes que les del paper, però sense deixar de banda que no és un material resistent i menys quan el convinem l'aigua...
Per això la seva definició és: conjunt de varies fulles superpossades de pasta de paper que, en estat humit, s'adereixen les unes amb les altres per compressió i després s'assequen per evaporació.
Podem deduir que comparant els dos materials, el paper i el cartró, aquest últim és molt més apropiat per a la costrucció de mobles, però perquè no és un material que es faci servir?
Jo he trobat una web dedicada exclusivament a això, dissenyar mobles amb un únic material: el cartró.

http://www.fasconcepts.com/

Juntament uns videos que ens demostren la posada en pràctica d'aquesta web, que els mobles-cartró poden ser resistents!

http://www.youtube.com/watch?v=zBuRwgOTQlQ

No hay comentarios:

Publicar un comentario